Sylwester 2014 w Sopocie

Z tej oferty sylwestrowej można było korzystać z roku 2010: sprawdź oferty na sylwester w Sopocie 2014/2015


Sylwester 2012 Sopot Hoteladres: Plac Konstytucji 3 Maja 3, 81-704 Sopot

tel./fax: +48 58 555 58 00

 

 
Sylwestrowe Romanse w "Pasjami…" "Lotta & Yuzu"
Kolacje Sylwestrowe w 9 odsłonach stały się już tradycją w Restauracji Autorskiej ,,Pasjami…”. Przez cały rok poszukujemy inspiracji, by oczarować Państwa kunsztem kulinarnym w ten ostatni wieczór roku.

Podczas tegoroczej Nocy Sylwestrowej towarzyszyć będą zatem Państwu niezwykłe romanse…. te kulinarne, łączące w niezwykle oryginalne pary kuchnie z różnych zakątków świata, jak i te muzyczne, fortepianowe, przeplatające żywiołowe kompozycje z sentymentalnymi evergreenami.

Jak zawsze w pięknej i kameralnej oprawie stylowych wnętrz ,,Pasjami…” i w wytwornym towarzystwie.

Sprawdź: oferty na Święta nad morzem

Menu 1
Amuse bouche:

Niespodzianka Szefa Kuchni
Przystawka zimna:

Tatar z dzika podany z powidłami śliwkowymi i sosem pesto z czosnku niedźwiedziego
Przystawka ciepła:

Grillowane krewetki królewskie podane z prażynkami ziemniaczanymi, sosem bisque i esencją z grzybów leśnych
In salata
Zupa:

Delikatny rosół z ogonów cielęcych podany z gorącym musem warzywnym
Intermezzo:

Sorbet truskawkowo rabarbarowy
Danie główne:

Polędwica jagnięca pieczona w cieście filo podana z sufletem z bakłażana i aromatycznym sosem z pomidorów cherry
Deser:

Ciastko C’ mango

Kawa, herbata
Na powitanie Nowego Roku – kieliszek szampana Moët &Chandon
Menu 2
Amuse bouche

Niespodzianka Szefa Kuchni
Przystawka zimna:

Fricassee z kurczaka kukurydzianego faszerowanego musem z homara podane z makaronem parmezańskim i purée z rukwi wodnej
Przystawka ciepła:

Małże św. Jakuba wędzone na dymie z herbaty earl grey podane na purée z marchewki 

i pomarańczy podane z kawiorem z owoców yuzu
In salata
Zupa:

Zupa krem z selera podana z małym gołąbkiem z kapusty włoskiej faszerowanym piersią bażanta i kasztanami
Intermezzo:

Sorbet gazpacho
Danie główne:

Filet z lotty pieczony z truflami podany z sosem z owoców yuzu i soi na przezroczystym ciasteczku ryżowym
Deser:

Torcik czekoladowo – kasztanowy

Kawa, herbata
Na powitanie Nowego Roku – kieliszek szampana Moët &Chandon
Menu 3
Amuse bouche:

Niespodzianka Szefa Kuchni
Przystawka zimna:

Terina z foie gras podana z pikantnym chutney z owoców mango
Przystawka ciepła:

Potrawka ze ślimaków, wędzonego węgorza i marynowanych szalotek podana z sosem z czerwonego wina
In salata
Zupa:

Zupa miso gotowana na wywarze z homara podana z tofu, młodym porem i świeżą kolendrą
Intermezzo:

Sorbet z owoców yuzu
Danie główne:

Grillowana, lekko podwędzana pierś z kaczki podana „w fioletach”, z purée z ziemniaków truflowych, jeżynami, sosem śliwkowym i sałatą radicchio
Deser:

Pieczony ananas podany z lodami rumowymi i pianką kokosową

Kawa, herbata
Na powitanie Nowego Roku – kieliszek szampana Moët &Chandon
Cena: 400 zł za osobę
Sylwester w Sopocie 2012
Oferta specjalna noclegu dla uczestników Kolacji Sylwestrowej w Sopocie

Pokój 1-osobowy ze śniadaniem: 340 zł/dobę

Pokój 2-osobowy ze śniadaniem: 400 zł/dobę
 
Zapraszamy na wyjątkową imprezę Sylwestrową przy gorących bałkańskich rytmach. Przeboje z kultowych filmów UNDERGROUND, GREK ZORBA i słynne hity muzyczne rodem z Bałkanów, ,,stół Gorana” z przysmakami kuchni środziemnomorskiej oraz zestaw ognistych trunków zabierze Państwa w niezpomnianą podróż na gorące południe Europy.
 
Cena: 290 zł za osobę
 
Bałkański koktajl powitalny na rozpoczęcie wieczoru
OPEN BAR:
(w godz. 21.00 – 2.00)
 
Akohole: 
Wódka Stock, Campari, Gin Seagram`s, Bacardi Light,  Johnny Walker Red Label, Martini Bianco, Martini Rosso,  Martini Dry, piwo Żywiec
 
O godzinie 24:00 kieliszek wina musującego Cava
 
Napoje bezalkoholowe:
Woda gazowana i niegazowana, Coca Cola, Sprite, Fanta, Tonic, Soki Owocowe
 
BUFET:
Specjały kuchni śródziemnomorskiej
 
Sylwester 2012 w Sopocie to dobry wybór!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Obraz CAPTCHY

*