Z tej oferty sylwestrowej można było korzystać z roku 2010: sprawdź oferty na sylwester w Sopocie 2014/2015
adres: Plac Konstytucji 3 Maja 3, 81-704 Sopot
tel./fax: +48 58 555 58 00
Sylwestrowe Romanse w "Pasjami…" "Lotta & Yuzu"
Kolacje Sylwestrowe w 9 odsłonach stały się już tradycją w Restauracji Autorskiej ,,Pasjami…”. Przez cały rok poszukujemy inspiracji, by oczarować Państwa kunsztem kulinarnym w ten ostatni wieczór roku.
Podczas tegoroczej Nocy Sylwestrowej towarzyszyć będą zatem Państwu niezwykłe romanse…. te kulinarne, łączące w niezwykle oryginalne pary kuchnie z różnych zakątków świata, jak i te muzyczne, fortepianowe, przeplatające żywiołowe kompozycje z sentymentalnymi evergreenami.
Jak zawsze w pięknej i kameralnej oprawie stylowych wnętrz ,,Pasjami…” i w wytwornym towarzystwie.
Podczas tegoroczej Nocy Sylwestrowej towarzyszyć będą zatem Państwu niezwykłe romanse…. te kulinarne, łączące w niezwykle oryginalne pary kuchnie z różnych zakątków świata, jak i te muzyczne, fortepianowe, przeplatające żywiołowe kompozycje z sentymentalnymi evergreenami.
Jak zawsze w pięknej i kameralnej oprawie stylowych wnętrz ,,Pasjami…” i w wytwornym towarzystwie.
Sprawdź: oferty na Święta nad morzem
Menu 1
Amuse bouche:
Niespodzianka Szefa Kuchni
Niespodzianka Szefa Kuchni
Przystawka zimna:
Tatar z dzika podany z powidłami śliwkowymi i sosem pesto z czosnku niedźwiedziego
Tatar z dzika podany z powidłami śliwkowymi i sosem pesto z czosnku niedźwiedziego
Przystawka ciepła:
Grillowane krewetki królewskie podane z prażynkami ziemniaczanymi, sosem bisque i esencją z grzybów leśnych
Grillowane krewetki królewskie podane z prażynkami ziemniaczanymi, sosem bisque i esencją z grzybów leśnych
In salata
Zupa:
Delikatny rosół z ogonów cielęcych podany z gorącym musem warzywnym
Delikatny rosół z ogonów cielęcych podany z gorącym musem warzywnym
Intermezzo:
Sorbet truskawkowo rabarbarowy
Sorbet truskawkowo rabarbarowy
Danie główne:
Polędwica jagnięca pieczona w cieście filo podana z sufletem z bakłażana i aromatycznym sosem z pomidorów cherry
Polędwica jagnięca pieczona w cieście filo podana z sufletem z bakłażana i aromatycznym sosem z pomidorów cherry
Deser:
Ciastko C’ mango
Kawa, herbata
Ciastko C’ mango
Kawa, herbata
Na powitanie Nowego Roku – kieliszek szampana Moët &Chandon
Menu 2
Amuse bouche
Niespodzianka Szefa Kuchni
Niespodzianka Szefa Kuchni
Przystawka zimna:
Fricassee z kurczaka kukurydzianego faszerowanego musem z homara podane z makaronem parmezańskim i purée z rukwi wodnej
Fricassee z kurczaka kukurydzianego faszerowanego musem z homara podane z makaronem parmezańskim i purée z rukwi wodnej
Przystawka ciepła:
Małże św. Jakuba wędzone na dymie z herbaty earl grey podane na purée z marchewki
i pomarańczy podane z kawiorem z owoców yuzu
Małże św. Jakuba wędzone na dymie z herbaty earl grey podane na purée z marchewki
i pomarańczy podane z kawiorem z owoców yuzu
In salata
Zupa:
Zupa krem z selera podana z małym gołąbkiem z kapusty włoskiej faszerowanym piersią bażanta i kasztanami
Zupa krem z selera podana z małym gołąbkiem z kapusty włoskiej faszerowanym piersią bażanta i kasztanami
Intermezzo:
Sorbet gazpacho
Sorbet gazpacho
Danie główne:
Filet z lotty pieczony z truflami podany z sosem z owoców yuzu i soi na przezroczystym ciasteczku ryżowym
Filet z lotty pieczony z truflami podany z sosem z owoców yuzu i soi na przezroczystym ciasteczku ryżowym
Deser:
Torcik czekoladowo – kasztanowy
Kawa, herbata
Torcik czekoladowo – kasztanowy
Kawa, herbata
Na powitanie Nowego Roku – kieliszek szampana Moët &Chandon
Menu 3
Amuse bouche:
Niespodzianka Szefa Kuchni
Niespodzianka Szefa Kuchni
Przystawka zimna:
Terina z foie gras podana z pikantnym chutney z owoców mango
Terina z foie gras podana z pikantnym chutney z owoców mango
Przystawka ciepła:
Potrawka ze ślimaków, wędzonego węgorza i marynowanych szalotek podana z sosem z czerwonego wina
Potrawka ze ślimaków, wędzonego węgorza i marynowanych szalotek podana z sosem z czerwonego wina
In salata
Zupa:
Zupa miso gotowana na wywarze z homara podana z tofu, młodym porem i świeżą kolendrą
Zupa miso gotowana na wywarze z homara podana z tofu, młodym porem i świeżą kolendrą
Intermezzo:
Sorbet z owoców yuzu
Sorbet z owoców yuzu
Danie główne:
Grillowana, lekko podwędzana pierś z kaczki podana „w fioletach”, z purée z ziemniaków truflowych, jeżynami, sosem śliwkowym i sałatą radicchio
Grillowana, lekko podwędzana pierś z kaczki podana „w fioletach”, z purée z ziemniaków truflowych, jeżynami, sosem śliwkowym i sałatą radicchio
Deser:
Pieczony ananas podany z lodami rumowymi i pianką kokosową
Kawa, herbata
Pieczony ananas podany z lodami rumowymi i pianką kokosową
Kawa, herbata
Na powitanie Nowego Roku – kieliszek szampana Moët &Chandon
Cena: 400 zł za osobę
Oferta specjalna noclegu dla uczestników Kolacji Sylwestrowej w Sopocie
Pokój 1-osobowy ze śniadaniem: 340 zł/dobę
Pokój 2-osobowy ze śniadaniem: 400 zł/dobę
Pokój 1-osobowy ze śniadaniem: 340 zł/dobę
Pokój 2-osobowy ze śniadaniem: 400 zł/dobę
Zapraszamy na wyjątkową imprezę Sylwestrową przy gorących bałkańskich rytmach. Przeboje z kultowych filmów UNDERGROUND, GREK ZORBA i słynne hity muzyczne rodem z Bałkanów, ,,stół Gorana” z przysmakami kuchni środziemnomorskiej oraz zestaw ognistych trunków zabierze Państwa w niezpomnianą podróż na gorące południe Europy.
Cena: 290 zł za osobę
Bałkański koktajl powitalny na rozpoczęcie wieczoru
OPEN BAR:
(w godz. 21.00 – 2.00)
Akohole:
Wódka Stock, Campari, Gin Seagram`s, Bacardi Light, Johnny Walker Red Label, Martini Bianco, Martini Rosso, Martini Dry, piwo Żywiec
O godzinie 24:00 kieliszek wina musującego Cava
Napoje bezalkoholowe:
Woda gazowana i niegazowana, Coca Cola, Sprite, Fanta, Tonic, Soki Owocowe
BUFET:
Specjały kuchni śródziemnomorskiej
Sylwester 2012 w Sopocie to dobry wybór!